De stichting ‘Zelfstandig Denken, Samen Doen’ (ZDSD) heeft de ambitie een significante bijdrage met impact te leveren aan de versterking van het democratisch vermogen van jonge Nederlanders. ‘Zelf Denken en Samen Doen’ gaat om jongeren zelfstandiger te laten denken en handelen. Zo kunnen ze na afloop van ons driedelig programma geïnformeerder, kritischer én nog meer betrokken deelnemen aan een snel veranderende samenleving. Inclusie is een vorm van rechtvaardigheid, die een moderne samenleving waarin niemand ongemerkt buiten de boot hoeft te vallen, steeds meer gaat koesteren. Een lastige opgave soms. Maar als je het niet probeert, komen je dromen sowieso niet uit!

 

ZDSD heeft in samenwerking met de Bibliotheek Rotterdam, de Erasmus Universiteit en met het Erasmus Medisch Centrum een programma ontwikkeld met een brede, impactvolle uitwerking op burgerschap en inclusie, gericht op de jongste generatie Rotterdammers in de leeftijd van basisschool tot en met middelbaar- en voortgezet onderwijs. Jongerenorganisatie JINC is de nieuwste partner en helpt met de excursie.

 

Het is de ambitie van de Stichting om haar projecten over een groter gebied uit te breiden, dus ook buiten Rotterdam. Het voornemen is om het overleg te openen met de bibliotheken, ziekenhuizen en instellingen voor HBO en WO in de drie andere grote steden: Den Haag, Utrecht, Amsterdam. Samen met Rotterdam verenigd in de G4. Onze inzet is om de drie projecten ook in die steden uit te voeren, en zo nog meer dan alleen de Rotterdamse jongeren te bereiken.

 

Leuk voor jouw school? Of heb je een organisatie waarbij het zou passen om een Bliksemstage te doen (een ochtendje kennismaken met...) Laat het weten, dan kunnen de leerlingen straks ook spelenderwijs kennismaken met de 'grote-mensen-wereld' waar jij nu al deel van bent!

 

Meer informatie vind je op www.zdsd.nl of stuur me even een bericht via email@corneliskramer.nl